"Za ubojstva u Zagrebu krivi su ljevica i agresivni mediji"

"VAL NASILJA, koji je najčešće sukob na ljevici (a ljevica ovdje ne označuje samo političke stranke lijeve političke opcije), trebao bi pridonijeti osvješćenju članova suvremenoga hrvatskog društva o nužnosti da se u obiteljskom, školskom, crkvenom i javnom odgoju njeguju i ostvaruju univerzalne vrijednosti, o nužnosti poštivanja zakonitosti, o nužnosti sprečavanja utjecaja manipulacija, jer su u službi zla. Velika većina u suvremenome hrvatskom društvu sigurno to želi i prihvaća, a pozvana je i to bolje živjeti i ostvarivati", stoji u uredničkom komentaru don Ivana Miklenića u ovom broju Glasa Koncila u kojem je kao glavne "krivce" za nedavna ubojstva apostrofirao medije i ljevicu.

Glas Koncila: Mediji "napuhali" ubojstvo Ivane Hodak radi smjena u vladi i policiji

Naime, don Miklenić zaključuje kako su u ubojstvima u Zagrebu mediji došli na svoje "dobivši krvavu senzaciju". Miklenić poentira kako su mediji zapravo nakon ubojstava nastavili "praksu pretjerivanja, neprincipijelnosti i pristranosti", te da su tako pridonijeli uznemiravanju običnih ljudi i javnosti, te da pomažu snagama koje žele kaos u Hrvatskoj. 

"Mediji, koji, umjesto da budu u službi općeg dobra, često sustavno onemogućuju i razaraju dobro i univerzalne vrijednosti, a onda liju krokodilske suze kad se očituju plodovi tog razaranja, a zapravo im i to odgovara, jer imaju temu koja prodaje njihove proizvode ", zaključuje don Miklenić u svom komentaru dodajući kako samo otvaranje teme o tobožnjoj potrebi izvanrednog stanja otkriva pokušaj dramatiziranja, preuveličavanja i destabiliziranja Hrvatske, odnosno potrebu stvaranja uvjeta za što veći kaos.

Žele kaos jer ne žele u NATO?

"Već je dugo naime jasno da postoje u hrvatskom društvu snage koje priželjkuju što veći kaos jer im samo takvo stanje omogućuje dugoročno očuvanje svojih povlaštenih položaja i ostvarivanja svojih sebičnih, nelegalnih i nelegitimnih, interesa. Tim snagama sasvim sigurno ne odgovara ulazak Republike Hrvatske ni u NATO ni u Europsku Uniju, ne odgovara im ni funkcioniranje pravne države ni zakonitosti, ni obračun s gospodarskim kriminalom ni s korupcijom, ne odgovara im istina u medijima niti njegovanje univerzalnih vrijednosti u hrvatskom društvu", misli don Miklenić.

I.Ć.
Foto: Index (Montaža)

Pročitajte više