Zadar: Čelnici županije i INE o plinofikaciji Dalmacije

PREDSJEDNIK Uprave Ine Tomislav Dragičević i zadarski župan Šime Prtenjača izvijestili su novinare da su danas na radnom sastanku razgovarali o plinofikaciji Zadarske županije i sjeverne Dalmacije, o opskrbi zadarske regije naftnim derivatima, te općenito o sigurnosti u razvozu derivata tijekom turističke sezone.

Župan Prtenjača najavio je skori završetak idejnog projekta plinofikacije Zadarske županije, a predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević rekao je da su stvoreni svi preduvjeti za početak plinofikacije sjeverne Dalmacije, tim više što, kako je rekao, postoje stabilni izvori financiranja kroz postojeći tarifni sustav i energetske zakone.

Zadarska županija, kazao je Dragičević, treba bez odgađanja završiti potrebne predradnje, odnosno osigurati potrebnu infrastrukturu.

Prtenjača i Dragičević istaknuli su da je za projekt plinofikacije zainteresiran i HEP, koji na području Obrovca namjerava graditi plinsku elektranu. No, rečeno je, tek se trebaju provesti razgovori s HEP-om o toj investiciji.

Čelnici Ine susreli su se danas i sa zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i najavili izgradnju naftnog terminala u zadarskoj luci Gaženici.

Pročitajte više