Zadar je na koncertu Rite Ore izgubio 724.000 naših kuna

Foto: Mario Dimić/Pixsell

GRAD Zadar, prema prvim preliminarnim podacima, u minusu je od 724.000 kuna zbog koncerta Rite Ore.

Direktor gradske tvrtke Športski centar Višnjik, u kojem je održan koncert, Denis Karlović objavio je da je prema preliminarnim podacima ostvaren minus od 724.110 kuna. Na koncert je potrošeno oko 2,7 milijuna kuna, a zarada je 1.975.890 kuna.

"Prihod od prodaje karata iznosi 1.113.890 kuna, prihodi od sponzora, suorganizatora i marketinga su 862.000 kuna, što ukupno iznosi 1.975 890 kuna. Ukupni troškovi vezani uz izvođačicu Rita Ora iznose 1.700.000 kuna, a ostali troškovi su do 1.000.000 kuna. Prema preliminarnom izvješću vidljivo je da je razlika između rashoda i prihoda 724.110 kuna", stoji u priopćenju koje nam je poslao Karlović.

Danima je bilo jasno da se radi o fijasku o trošku poreznih obveznika budući da su se karte doslovno dijelile, a interes za koncert je bio malen. Bila je planirana prodaja oko 9000 ulaznica, no prema dosadašnjim informacijama objavljenim u medijima, prodalo ih se upola manje.

Direktor ŠC-a Višnjik ne želi govoriti o dizanju kredita

Iako je bilo govora o dizanju kredita od 1,5 milijuna kuna od strane ŠC-a Višnjik za potrebe organizacije ovog koncerta, Karlović to nije htio potvrditi ni demantirati.

"Sve vezano za koncert će se objaviti. Ne mogu vam ništa reći jer se držim dogovora s Gradom Zadrom i TZ-om Zadra. Inače je običaj da se financijsko izvješće o koncertu objavi 20 dana nakon koncerta, a mi ćemo to objaviti već ovaj tjedan upravo zbog interesa javnosti", rekao je danas Karlović za Index, prije nego što nam je poslao priopćenje, u kojemu se pak ne spominje dizanje kredita kao ni točan broj prodanih ulaznica.

Podsjetimo,  HDZ-ov direktor TZ-a Zadra Mario Paleka imao je želju dovesti Ritu Oru u Zadar, a sad će građani plaćati njegov fijasko.

Pročitajte više