Zadar: Obilježena obljetnica akcije "Maslenica"

U VOJARNI "Zemunik" danas je obilježena 11. obljetnica akcije Hrvatske vojske "Maslenica" kojom je oslobođena i tadašnja zrakoplovna baza, a današnja vojarna "Zemunik".

Pred nekoliko stotina pripadnika vojarne "Zemunik" zapovjednik brigadir Ivan Gulišija pozdravio je sve sudionike masleničke akcije, zahvalivši im na prinosu u pobjedi, u akciji koja je označila preokret u Domovinskom ratu.

Sudionici skupa pozvani su zatim da minutom šutnje odaju počast šestorici poginulih pripadnika zrakoplovne baze "Zemunik".

Hrvatska vojska akcijom "Maslenica" obranila je ovaj prostor i tako omogućila Zadru i zadarskom zaleđu da počne disati, rekao je brigadir Gulišija. Podsjetio je da je neprijatelj iz te vojarne snažno i svaki dan topništvom gađao Zadar. Nakon oslobođenja počelo je razminiranje zrakoplovne baze, posebice uklanjanje deset tona eksploziva koje su srpski agresori postavili pod uzlijetno-slijetne staze zemuničke zračne luke.

Zrakoplovna baza "Zemunik" oslobođena je noću između 24. i 25. siječanja prije 11 godina.

Sudionicima se obratio i bojnik Vlado Rapan, zapovjednik pješačke satnije zrakoplovne baze koja je sudjelovala u akciji oslobađanja zemuničke zračne luke.

Na kraju današnje svečanosti poginulim pripadnicima zrakoplovne baze položeni su vijenci na spomen-obilježje u vojarni "Zemunik".

(Hina) ima dd

Pročitajte više