Zadar: Specijalaci prosvjeduju zbog Vrsaljkove smjene

PREDSJEDNIK Udruge specijalaca iz Domovinskog rata Željko Sačić izrazio je na konferenciji za novinare u Zadru ogorčenje i zaprepaštenje, kako je ocijenio, političkim smjenama u zadarskoj PU, posebice zapovjednika Interventne postrojbe Svemira Vrsaljka.

Riječ je o pravnom nasilju, jer je Vrsaljko poznati hrvatski branitelj, u vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik specijalne postrojbe, poslije i bivši načelnik PU-a, a sada je raspoređen na mjesto za koje nema stručne spreme, izjavio je Sačić.

Vrsaljko je odlukom MUP-a raspoređen na posao u vezi s protueksplozivnim sredstvima .

Kako je rekao Sačić, njegovi prijatelji i suborci ne kane provoditi kadrovsku politiku MUP-a, ali, kako je rekao, žele reagirati na nepravne, nepravedne i nekorektne odluke prema suborcima. Drži da je u MUP-u počinjena pravna, proceduralna i nemoralna pogrješka prema zapovjedniku Interventne postrojbe.

Na konferenciji je rečeno da se smjenama devetorice ljudi u PU od prije nekoliko dana potpuno degradiraju hrvatski branitelji. Po Sačićevim riječima o tome su obaviješteni državni dužnosnici Ivan Jarnjak, Marijan Mlinarić i Božidar Kalmeta i, kako je rekao, ne mogu se opravdavati da za to nisu znali.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, kako prenose jedne dnevne novine, navodi da je Vrsaljko preraspoređen jer nema primjerenu stučnu spremu.

Pročitajte više