Zadranin ponudio zaštitu pretučenoj djevojci

Foto: Josip Deur

ZADRANIN Josip Deur ponudio je 24-satnu zaštitu pretučenoj djevojci i njenoj majci.

Kako piše Večernji list, Deur je poduzetnik i majstor borilačkih vještina.

"Tko je samo pomisli krivo pogledati, a kamoli dirnuti, neka računa da je pogledao i dirnuo u mene. Ja ću je braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim i svoju obitelj. Ona je dijete prerano preminulog hrvatskog branitelja, ona je dijete koje je jedino čudom Božjim preživjelo sve one batine. I na koncu, ona je dijete zbog kojeg nisam mogao ostati ravnodušan i za koje sam osjetio da se i ja moram trgnuti, ostaviti sve svoje obveze, kao i svoju obitelj, te pružiti ruku pomoći koliko je to bilo u mojoj moći", objasnio je Josip Deur svoju motivaciju da se aktivno uključi u slučaj koji je šokirao Hrvatsku.

Lorena, djevojka koju je u lipnju pretukao "Daruvarac", zahvalila mu je putem društvenih mreža. Otad se, kaže Deur, redovito čuju.

"Shvatio sam da ih muči strah, da su bespomoćni pored ovog, s punim pravom mogu reći, nakaradnog i beskorisnog sustava, da su prepušteni sami sebi i svojoj sudbini u kojoj su se našli ni krivi ni dužni", kaže Josip dodajući kako slučaj Daruvarac više nije problem pojedinca, jer svi dobro znamo što je taj pojedinac napravio, nego sustava koji je zakazao.

"Mi se kao društvo moramo pozabaviti zaštitom žrtava od nasilnika. No sustav je pao. Zato sam ljutit na državne dužnosnike, pa i na ministra Bošnjakovića koji je u Zadar došao s tri automobila i 20 ljudi oko sebe, dok je Lorena sama", kaže Deur.

Deur je široj javnosti postao poznat kad je nedavno iz Šepurina kraj Zadra s križem na leđima krenuo put Zagreba kako bi upozorio na neprocesuiranje ratnih zločina.

Pročitajte više