Zagorci tražili ukidanje propusnica za Zagreb, Nacionalni stožer odbio

Ilustracija: Google maps

STOŽER civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije jutros je izvijestio kako Nacionalni stožer nije prihvatio njihov prijedlog za ukidanje propusnica između Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te između Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

"Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije je u poslijepodnevnim satima 28. travnja 2020. godine primio odgovor Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na svoj prijedlog od 26. travnja, kojim je predložio ukidanje nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj na način da za kretanje između Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te između Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije nije potrebna e-propusnica.

Prenosimo primljeni odgovor:

„Poštovani,

obzirom kako su Grad Zagreb i Zagrebačka županija već spojeni u jedinstvenu zonu, daljnje spajanje sa Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske razmatrati će nakon planirane FAZE 3.  Mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.

S poštovanjem,

 Stožer CZ RH", priopćili su iz Stožera.

Podsjećaju kako je početak faze 3 - Mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti covid-19 - sukladno zaključku vlade Republike Hrvatske, planiran za 11. svibnja 2020. godine.

Pročitajte više