Zagorski nasilnici: Jedan prijetio smrću supruzi, a drugi susjedima

POLICIJSKA postaja u Krapini zaprimila je prekjučer oko 21.30 sati dojavu od 40-godišnjakinje iz mjesta Orehovec Radobojski, da joj 41-godišnji suprug prijeti ubojstvom.

Dolaskom na mjesto događaja, prestrašena supruga policajcima je predala suprugovu automatsku pušku M-70, sa šest spremnika te 661 komad raznoraznog streljiva. Policija je nasilnog supruga uhitila te nad njim provela kriminalističku obradu, nakon koje su protiv njega podnesene odgovarajuće kaznene prijave i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Prijetio obitelji susjeda da će ih pobiti

Djelatnici Policijske postaje Donja Stubica temeljem naloga izvršili su pretres doma 47-godišnjaka iz Oroslavja, koji je prijetio obitelji susjeda da će ih ubiti.

Incident se dogodio prekjučer, a 47-godišnjak je u više navrata telefonski prijetio smrću 41-godišnjoj susjedi i njezinom 42-godišnjem suprugu. Policija je premetačinu njegovog doma izvršila dan kasnije te je tamo pronađena zračna puška tipa Haenel, dva zračna pištolja Mondial i Unis-pg te 11 komada streljiva za iste pištolje.

Nakon dovršene kriminalističke obrade, osumnjičeni je 47-godišnjak sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

B.V.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više