zagreb: 20 studenata smješteno u caritasovoj kući u dubcu

Zagrebački Caritas otvorio je svoja vrata za 20 studenata iz Vojvodine i Crne Gore, kojima je otkazan dogovoreni smještaj u zagrebačkom studentskom domu zbog renoviranja, javila je Ika. L

Hrvatska matica iseljenika (HMI), preko koje su studenti došli u Zagreb, zamolila je za pomoć zagrebački Caritas, koji im je pružio besplatan smještaj u svojoj kući u Dubcu.

Voditelj odjela za hrvatske manjine iz susjednih zemalja pri HMI-u Hrvoje Salopek potvrdio je danas Hini da je dio brucoša iz Vojvodine i Crne Gore, koji nije mogao biti smješten u studentskom domu, smješten u Caritasovu domu te da se dio njih smjestio kod rodbine, kako bi mogao započeti studij.

Po njegovim riječima, renoviranje studentskoga doma "Ante Starčevića" trebalo je biti gotovo u rujnu, a ono se očekuje tek u siječnju, kada u HMI računaju da bi se studenti mogli prebaciti u taj dom.

Voditeljica poslovnice za studentski smještaj zagrebačkoga Studentskog centra Ružica Rajšić izjavila je kako njoj taj slučaj nije poznat te da su svi studenti koji su se natjecali za smještaj u domove te ostvarili potreban broj bodova, i smješteni u njima.

Pročitajte više