Zagreb: Autobusi "Croatia Busa" i danas usporavaju gradski promet

RADNICI "Croatia busa" nastavili su i danas sporom vožnjom dvadesetak autobusa usporavati promet središtem Zagreba, a s tim oblikom pritiska nastavit će i u poslijepodnevnim satima.

Radnici, koji podržavaju vlasnika tvrtke Leona Sulića, traže od zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić potpisivanje sporazuma kojim bi se "Croatia busu" omogućilo obročno otplaćivanje duga za komunalnu naknadu od 5,9 milijuna kuna.

Krajem svibnja Gradsko poglavarstvo donijelo je zaključak o stavljanju imovine "Croatia busa" pod hipoteku kao jamstvo za deblokadu računa.

No, nagodbu je stopiralo Državno odvjetništvo s obrazloženjem da je ugovor iz 2001. o zamjeni zemljišta između Grada i "Croatia busa" sporan.

Vozači autobusa, koji su sporijom vožnjom odvezli desetak krugova oko Državnog poglavarstva, oko 11,30 sati stigli su pred Gradsko poglavarstvo, gdje predstavnici Sindikata profesionalnih vozača i Radničkog vijeća "Croatia busa" već danima traže sastanak s Vlastom Pavić.

"Gradonačelnica nas je izigrala jer je tvrdila da će zaključak biti potpisan, a sada nas izbjegava", rekao je Hini predsjednik Sindikata profesionalnih vozača Marijan Božičević.

Najavio je da će vozači iza 14 sati ponovno izaći na ulice u gradskom središtu, a moguće su i "žešće akcije".

Račun "Croatia busa" blokiran je 9. travnja ove godine, a u srijedu 9. srpnja ističe rok za njegovu deblokadu ili će tvrtka u stečaj.

Pročitajte više