Zagreb: Biometeorološka prognoza od 19. do 21. travnja

Biometeorološka prognoza u Zagrebu idućih će dana biti promjenjiva, od relativno povoljne do relativno nepovoljne, što bi moglo kod osoba osjetljivih na vrijeme izazvati nevoljko raspoloženje, poteškoće s koncentracijom i glavobolje tipa migrene.

U utorak su tijekom noći moguće poteškoće za snom. Reumatski i kronični plućni bolesnici trebaju smanjiti tjelesna opterećenja, a kronični srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Koncentracija peluda u zraku je visoka s dominacijom jako alergogenog peluda breze, a koncentracija peluda trava je umjerena. Mjerenjem dušikovog i sumpornog dioksida, ugljičnog monoksida i ozona te lebdećih čestica, zrak je zdravstveno ocijenjen kao dobre kvalitete.

U srijedu će situacija biti relativno nepovoljna što će kod osoba osjetljivih na vrijeme provocirati nevoljko raspoloženje, poteškoće s koncentracijom i glavobolje tipa migrene. Reumatski bolesnici mogu osjećati pojačane bolove pa trebaju smanjiti tjelesna opterećenja, kao i kronični plućni bolesnici. Kronični srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Koncentracija peluda drveća bit će visoka s dominacijom jakog alergogenog peluda breze, a koncentracija peluda trava umjerena.

U četvrtak stanje će biti relativno povoljno. Poboljšanje vremenskih prilika pozitivno će se odraziti na raspoloženje i subjektivni osjećaj zdravlja, kao i na kronične srčane i plućne bolesnike. Tegobe uzrokovane vremenom će još uvijek imati reumatski bolesnici. Koncentracija peluda drveća bit će visoka s dominacijom jako alergogenog peluda breze, a koncentracija peluda trava umjerena.



Pročitajte više