Zagreb: Četiri stana vrhunskim sportašima

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić danas je uručila ključeve četiri stana vrhunskim hrvatskim sportašima: veslačima Tomislavu Smoljanoviću i Oliveru Martinovu iz brončanog olimpijskog osmerca, stolnotenisačici Eldijani Aganović te plivačici Ani Sršen.

Stanovi su u Šižgorićevoj ulici i u Laništu, a po zakonskoj proceduri daju se u najam na tri godine da bi se nakon toga ugovori ponovno mogli obnoviti.

´Drago mi je što imam prigodu predati ključeve stanova u predblagdanskom ozračju, u vrijeme darivanja´, rekla je gradonačelnica Pavić dodajući kako je sretna da se Grad Zagreb na najljepši način može odužiti svojim sportašima.

Naglasila je da nije ni prvi niti zadnji put da Grad Zagreb daje stanove vrhunskim sportašima.

Plivačica Ana Sršen, nositeljica brončane medalje sa Svjetskog prvenstva u plivanju za sportaše s invaliditetom u Argentini je rekla da je joj je to najljepši dar za Božić, za rođendan i za osvojenu medalju i naglasila da bi, bez obzira na invaliditet, dobar rezultat u sportu trebao biti glavni kriterij za bilo kakvu nagradu.

Također se zauzela da se plivačima invalidima u jednom od zagrebačkih bazena osigura posebna traka radi treninga.

U ime sportaša zahvalio se Oliver Martinov rekavši da će svojim rezultatima i nadalje nastojati na najbolji način predstavljati Zagreb i Hrvatsku.

Pročitajte više