Zagreb: Domu za djecu dodijeljena kuća na korištenje

U ZAGREBAČKOM naselju Borovje danas je Domu za djecu Zagreb predana na korištenje obiteljska kuća u kojoj će privremeno stanovati mladi koji napuštaju dom za djecu.

Kuća površine 115 četvornih metara, u kojoj će stanovati do sedam mladih, dodijeljena je Domu za djecu u najam na tri godine, a ključeve je na prigodnoj svečanosti predao predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Kuća je kao vlasništvo grada Zagreba 1996. dana na privremenu uporabu Uredu Predsjednika, a Gradsko poglavarstvo je sredinom lipnja na zamolbu Doma za djecu i prijedlog Ureda predsjednika donijelo zaključak da se kuća daje u najam Domu za djecu.

Dobro je da djeca koja završe srednju školu i nađu se pred životnim izazovima imaju krov nad glavom dok se ne snađu, rekao je Mesić. Kuća je bila dodijeljena jednom 90-godišnjaku iz SAD-a koji u njoj nikad nije stanovao.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić rekla je da je kuća unajmljena za dvije kune po metru četvornom ali će grad, bude li to potrebno, troškove preuzeti na sebe.

Realne potrebe Doma za djecu puno su veće, ali je tom kućom glavnina ipak zadovoljena, kazala je ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava.

Dom za djecu zbrinjava 320 djece do 18 godina, a u okviru pet stanova Stambene zajednice, bez danas dodjeljene kuće, skrbi o 12 mladih koji nakon boravka u domovima nemaju kamo.


Pročitajte više