Zagreb: Grad i Dinamo dijele redovne troškove Maksimirskog stadiona

ČLANOVI zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas su prihvatili zaključak o sklapanju ugovora o podjeli troškova Grada Zagreba i NK Dinama do završetka sjeverne tribine na Maksimirskom stadionu.

Po tom se ugovoru Grad Zagreb obvezuje plaćati 80 posto troškova potrošnje plina i 70 posto troškova čuvarske službe do završetka sjeverne tribine ako se NK Dinamo obveže da će voditi brigu o tehničkoj i funkcionalnoj ispravnosti kotlovnice i instalacija sjeverne tribine.

Poglavarstvo je ocijenilo da će izgradnja "Super Konzuma" u Gajnicama omogućiti kvalitetniju trgovačku ponudu i povoljnije cijene proizvoda, nakon što je njihovo mišljenje o izgradnji tog trgovačkog centra zatražilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

"U Gajnicama ima dosta trgovačkih sadržaja, no konkurencija će presuditi ima li ondje mjesta za sve trgovine", rekao je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić i napomenuo da Grad ne može zabraniti gradnju jer bi to bilo, kako kaže, direktno uplitanje u tržišne odnose.

Zemljište u Podbrežju ostat će u vlasništvu Grada Zagreba jer su članovi Poglavarstva danas, nakon sudskih presuda, definitivno poništili zaključak o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta na raskrižju Av. V. Holjevca i produžene Vatikanske s početnom cijenom od 61,7 milijuna kuna.

Za 690.000 kuna Grad Zagreb je kupio dio zemljišta, 5754 četvornih metara, potrebnog za proširenje groblja Markovo polje u Sesvetama.

Zelenoj akciji je dana financijska potpora od 250.000 kuna za rad Zelenog telefona u 2006. i još 109.000 kuna za sufinanciranje knjige "Telemedicina" Udruzi za telemedicinu.

Pročitajte više