Zagreb: Gradonačelnica odgodila današnju sjednicu Gradskog poglavarstva

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić odgodila je 113. sjednicu Gradskog poglavarstva koju je bila sazvala za danas, a o tome zašto sjednica nije održana, gradonačelnica se nije službeno izjasnila.

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u utorak zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić (SDP) grubo je uvrijedio gradonačelnicu Pavić, ujedno i svoju stranačku kolegicu, nakon što je na pitanje gradskog zastupnika Tomislava Jelića (Hrvatski blok) hoće li Zagreb ostati bez atraktivnog i skupog zemljišta "Zagrepčanke" odgovorila da kupnju zemljišta u Heinzelovoj istražuje Državno odvjetništvo. Ona je jučer za medije ponovila da ju je Bandić "vulgarno i vrlo primitivno izvrijeđao". Kako danas prenosi jedan dnevni list gradonačelnica Pavić zatražila je Bandićevu javnu ispriku.

Inače o problemu "Zagrepčanke", osim oporbenog zastupnika Jelića, prošli tjedan je i HNS-ov dio Poglavarstva tražio preispitivanje odgovornosti Milana Bandića (koji je kao gradonačelnik 2001. potpisao kupnju "Zagrepčanke" za 15 milijuna eura) nakon što je Općinski sud donio nepravomoćno rješenje da se kao vlasnik golemog i atraktivnog zemljišta u Heinzelovoj 66 upiše vinkovačka Tvornica stočne hrane "Krma".

Poglavarstvo je podnijelo žalbu protiv takvog rješenja Općinskog suda, a Bandić je na optužbe odgovorio da je njegova savjest čista i upozorio na eventualnu odgovornost Ureda za imovinsko-pravne odnose. Grad Zagreb je za vrijeme Bandićeva gradonačelničkog mandata kupio zemljište u Heinzlevoj po cijeni od 15 milijuna eura, a do danas se ne može upisati kao vlasnik.

Danas je Bandić izjavio kako "u interesu mira u stranci pred lokalne izbore ne želi ni s kim ulaziti u konflikte niti davati izjave o tom događaju".

U SDP-u je danas novinarima rečeno da će se o tome problemu svojih članova naknadno očitovati.

Za današnju sjednicu Poglavarstva bio je najavljen opsežan dnevni red s 28 točaka među kojima su i dopuna Odluke o komunalnom doprinosu, imovinsko-pravni predmeti, donošenje Pravilnika o radnom vremenu prodavaonica za vrijeme turističke sezone, odobravanje kupnje stanova iz Progama POS-a i druge.

Pročitajte više