Zagreb: Hrvatski narodnjaci predali izbornu listu

Hrvatski narodnjaci (HN), predvođeni predsjednikom Mislavom Žagarom, danas su zagrebačkom Izbornom povjerenstvu predali kandidacijsku listu za predstojeće lokalne izbore.

Obučeni u narandžaste majice s natpisom "Dosta!", narodnjaci su u predvorju zgrade Gradskog poglavarstva pustili narandžaste balone punjene helijem, koji su se potom zalijepili za strop.

"Gradskim ocima, koji do sada nisu rješavali probleme građana, ovako smo stvorili još jedan problem", pojasnio je Žagar, pozivajući članove Poglavarstva da pokušaju odlijepiti balone sa stropa, a ne uspiju li, to će, kaže, već u lipnju učiniti novo gradsko vodstvo, iz HN-a.

Tumačeći novi, narančasti imidž stranke, Žagar je kazao kako HN time pokazuje odmak od ideoloških podjela u Zagrebu i Hrvatskoj.

"To je ujedno poruka biračima, koji su do sada okušali sve boje, od crvene do plave", kazao je Žagar, pozivajući građane da "ovoga puta pokušaju s narančastom, pa možda upali".

Među 51 kandidatom na narodnjačkoj je listi 16 žena, a polovicu liste čine mladi kandidati.

Prva tri mjesta na listi pripala su HN-ovim vijećnicima u Gradskoj skupštini.

Kandidata za gradonačelnika Žagara slijede Krešimir Franjić i Ante Čorkalo.

Četvrta na listi je glasnogovornica stranke Bojana Budimir, a na petom je mjestu potpredsjednik HN-a, režiser Eduard Galić.

(Hina) xibob yaz

Pročitajte više