Zagreb: Nadbiskup Bozanić vodio misu na blagdan Sv. Antuna

"ZAHVALNI smo za veliki blagoslov koji je našem narodu uputio Sveti Otac za svoga nedavnog trećeg posjeta Hrvatskoj", istaknuo je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić predvodeći misno slavlje večeras, na blagdan sv. Antuna, u istoimenoj zagrebačkoj župi.

Nadbiskup Bozanić u propovijedi je rekao da je sv. Antun najomiljeniji svetac koji je služio čovjeku kroz zavjet siromaštva, poštenja i čistoće, te da je, navještajući evanđelje, bio veliki propovjednik.

Paralelu s velikim propovjednikom sv. Antunom doživjeli smo ovih dana u susretima sa Svetim Ocem, koji je, kao i svetac kojega danas slavimo, govorio duboko i jednostavno, rekao je msgr. Bozanić. Svjesni smo bili koliko je Sveti Otac uronjen u Božju milost, kako je stalno uronjen u molitvu i kako je po molitvi u stalnoj nazočnosti s narodom, odnosno s čovjekom.

Svojim trećim posjetom našoj zemlji Sveti Otac je vratio povjerenje ovom narodu, ne naki način nas je povezao, probudio nadu. Za nas je to bio velik događaj, pa smo Bogu i te kako zahvalni za taj dar, rekao je u propovijedi nadbiskup Bozanić.

Sveti Otac je uputio riječi djeci, mladima, obratio se ženama, poljodjelcima, posebno obiteljima, nadahnjujući nas evanđeoskom riječju. Sve to danas potvrđuje i blagdan sv. Antuna, koji je u svoje vrijeme, a tako i danas, odgovorio na Božji poziv i na molitvu, ušao u naš život kako bi mi, vjernici, bili u stalnoj vezi s Bogom, rekao je na kraju zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

(Hina) ta jn

Pročitajte više