Zagreb: Nasilni suprug skrivao oružje i eksploziv u kući

Zbog nasilništva nad 28godišnjom suprugom i ilegalnog držanja oružja i eksplozivnih sredstava zagrebačka policija je prekršajno i kazneno prijavila 37godišnjaka iz mjesta Lukinić Brdo kraj Velike Gorice.

Policiji je danas izvijestila da je 37-godišnjak pretprošle noći s gotovo dva promila alkohola u krvi došao kući i počeo vrijeđati suprugu, nakon čega ju je uhvatio za kosu, bacio na pod i udarao rukama i nogama po tijelu. Žena je lakše ozlijeđena prevezena u Kliniku za traumatologiju, a njezin je nasilni suprug priveden u policiju, a potom i sucu za prekršaje zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Tijekom obrade žena je otkrila da njen suprug već godinama posjeduje razno oružje i streljivo po koje je jučer došla policija. Ispostavilo se da je nasilni 37-godišnjak u kući skrivao automatsku pušku i streljivo, ručnu bombu, dvije antimagnetne tenkovske mine s upaljačima i pola kilograma TNT-a s detonatorskim kapsulama.

Osim prekršajne prijave zbog nasilničkog ponašanja, osumnjičeni je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

(Hina) xso yso

Pročitajte više