Zagreb nastavlja poslovnu suradnju s bankama na programu ´Poduzetnik 2´

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je zaključilo da će nastaviti poslovnu suradnju na realizaciji programa ´Poduzetnik 2´ (za poticanje malog poduzetništva i obrta)) i to sa ´Zagrebačkom bankom´ i ´Privrednom bankom Zagreb´.

Po tom programu Grad Zagreb će na raspolaganju imati 260 milijuna kuna za kreditno poticanje poduzetnika.

Najmanji iznos poduzetničkog kredita je 5.000 Eura s kamatama od 6,5 posto uključujući 0,5 posto gradske subvencije.

Iz gradskog proračuna danas je milijun kuna izdvojeno za obnovu Zagrebačke katedrale, a 2,5 milijuna kuna za isplatu plaća i naknada zaposlenicima u kulturi. Još 2,3 milijuna kuna izdvojeno je za investicijsko održavanje maksimirskog stadiona.

Na upit novinara, što grad ima od toga kad se stadionom koristi samo NK ´Dinamo´ rečeno je da je to gradska imovina o kojoj treba brinuti.

Iz tekuće pričuve izdvojeno je 800.000 kuna. Novinari su se zanimali i zašto je ´Družba Braće Hrvatskog zmaja´ dobila potporu od 64.000 kuna, no osim da je to novac ´za pokriće troškova poslovanja´, u Gradskom poglavarstvu nisu imali drugog objašnjenja.

Prema odluci članova Poglavarstva za nabavku informatičke i druge opreme za 25 privatnih i vjerskih dječjih vrtića iz gradskog proračuna će biti izdvojeno 250.000 kuna, a za 56 razrednih odjela u privatnim srednjim školama 560.000.

Trgovačkom društvu ´PUTO´ je odobrena potpora od milijun kuna jer nakon požara nije u mogućnosti ostvarivati vlastite prihode. Prema procijeni Uprave PUTO-a, do kraja 2002. za podmirivanje troškova nedostaje 1,5 milijun kuna i to za plaće i naknade zaposlenima, za troškove javne vatrogasne postrojbe, za platiti kaznu Ministarstvu zaštite okoliša, zbrinjavanje onečišćene vode, za analize koje je obavio Institut Ruđer Bošković.

Za plinovod u Buzinu na čiju će se mrežu priključiti i Veleposlanstvo SAD-a, Grad Zagreb će Hrvatskim željeznicama platiti 91.000 kuna jer će plinovod biti položen na trasi koja će se križati sa željezničkom prugom Novska- Sisak-Zagreb.

Današnja sjednica Gradskog poglavarstva s više od 30 točaka pretposljednja je u ovoj godini, a zadnja će biti održana u ponedjeljak 23. prosinca, najavila je gradonačelnica Vlasta Pavić.

Pročitajte više