Zagreb: O svim teškoćama u vladajućoj koaliciji za 10-ak dana

ČELNICI zagrebačkih gradskih organizacija SDP-a i HNS-a danas su razmotrili otvorena pitanja koja tište vladajuću koaliciju u Zagrebu, no bez konačnih rješenja.

To su, prije svih, primjena koalicijskog sporazuma od kada je skupina HNS-ovaca, u kojoj su bili i članovi Gradske skupštine i Poglavarstva, u veljači napustila stranku, te izbor novog člana Poglavarstva umjesto Mislava Žagara.

O tim se pitanjima još moraju očitovati gradska stranačka predsjedništva, izvijestili su nakon sastanka predsjednici zagrebačkog SDP-a i HNS-a Milan Bandić i Stipe Tojčić.

Na zajedničkom razgovoru u Gradskoj organizaciji SDP-a bile su i gradonačelnica Vlasta Pavić i predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković- Gruden.

"Korak smo bliže međusobnu dogovoru i boljem razumijevanju u radu koalicije kao uvjeta za kvalitetnu, odgovornu i poštenu vlast u gradu Zagrebu", rekao je Bandić, a s njim se složio i Tojčić, izrazivši uvjerenje da će se dogovoriti za 10-ak dana jer i SDP i HNS žele da se, kako kaže, zajednički rad u koaliciji nastavi, kao i provedba gradskih projekata.

"Do tada ćemo smiriti loptu", poručili su i istaknuli da se za to vrijeme neće "dopisivati" preko medija.

Čelnici zagrebačkog SDP-a i HNS-a najavili su da će se opet sastati 27. svibnja u Gradskoj organizaciji HNS-a.

Pročitajte više