Zagreb: Otvoreni radovi na zgradi POS-a u oporovečkoj ulici

MINISTAR za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić svečano su danas otvorili radove na izgradnji zgrade sa 63 stana po programu društveno poticajne stanogradnje u Oporovečkoj ulici.

Izvoditelj radova je tvrka ´TEAM´ iz Čakovca a rok dovršetka je godina dana. U zgradi će biti najviše jednosobnih i dvosobnih, te 10-ak trosobnih stanova.

Četvorni metar košta 840 eura - 630 eura je cijena građenja i 210 eura zemljište i infrastrukturu, što je osigurao grad Zagreb. No građane će to putem kredita u okviru programa poticane stanogradnje, kako je rekao Čačić, koštati oko 600 eura po četvornom metru.

Uz tu stambenu zgradu bit će uređene pješačko-kolne površine sa 63 parkirališna mjesta, dječje igralište, a posadit će se stabla i zelenilo.

Čačić je najavio da će ove godine u Zagrebu početi gradnja još 4000 stanova po programu POS-a i to 3000 u Sesvetama i 1000 stanova na prostoru biše vojarne Prečko.

Komentirajući nezadovoljstvo Sesvećana zbog izgradnje tih stanova na bivšoj svinjogojskoj farmi, Čačić je rekao da to neće biti samo nova spavaonica, nego će se trebati izgraditi i ostala infrastruktura (vrtići, škole itd.).



7

Pročitajte više