Zagreb: Policajac krivotvorenim dokumentima digao kredit

Zagrebačka policija osumnjičila je 36godišnjeg prometnog policajca da je krivotvorio dokumentaciju pomoću kojih je digao kredit od 12.500 eura, a kazneno je prijavila i 37godišnjeg voditelja poslovnice banke u Svetom Ivanu Zelini koji je to znao i kredit svejedno odobrio. L

Policajca se sumnjiči da je krivotvorio svoju platnu listu i poreznu karticu, odnosno da ih je ovjerio krivotvorenim pečatom i potpisom referenta, lažno prikazavši da nema nikakvih obustava od plaće. Krivotvorenu dokumentaciju predao je, uz zahtjev za gotovinski kredit, voditelju poslovnice banke koji je u Odjelu financijskih poslova MUP-a provjerio vjerodostojnost dokumenata.

U policiji kažu da je 37-godišnji bankar znao da je dokumentacija krivotvorena i unatoč tome u prosincu prošle godine zaključio ugovor o kreditu u iznosu od 12.500 eura.

Policija ga je Općinskom državnom odvjetništvu u dugom Selu kazneno prijavila zbog zloporabe položaja i ovlasti, a policajca zbog krivotvorenja isprave i poticanja bankara na zloporabu položaja i ovlasti.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da je o svemu upoznat i policijski Odsjek za zakonitost postupanja koji nastavlja istraživati sve okolnosti ovog slučaja. Dodala je da osumnjičeni policajac i dalje radi, odnosno da za sada protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak, a napomenula je i da banka u Svetom Ivanu Zelini nije oštećena jer policajac uredno otplaćuje kredit.

(Hina) xso yso

Pročitajte više