Zagreb: Predao se osumnjičeni za pokušaj ubojstva

POLICIJI se jučer predao 33-godišnji muškarac za kojim se tragalo zbog pokušaja ubojstva Filipa Mikelića (33) kojeg je teško ranio hicem iz pištolja 8. prosinca ispred zagrebačkog kafića "Viktorija".

Osumnjičeni, od ranije poznat policiji zbog nekoliko imovinskih kaznenih djela, pojavio se jučer u pratnji branitelja u policijskoj postaji u zagrebačkom naselju Kruge, a nakon kriminalističke obrade priveden u Istražni centar Županijskog suda, izvijestila je danas policija. Nije otkrila identitet osumnjičenog kojeg se tereti za pokušaj ubojstva Mikelića i dovođenje u opasnost života još petorice muškaraca.

Osumnjičeni je 8. prosinca ispred kafića "Viktorija", na parkiralištu u Ulici grada Vukovara, tijekom svađe i fizičkog sukoba s Mikelićem izvukao pištolj i u trbuh mu ispalio jedan hitac. Potom je ispalio još pet hitaca kako bi zastrašio ostale, nakon čega je pobjegao.

Ranjeni Mikulić prevezen je u Kliniku za traumatologiju gdje su liječnici utvrdili da je zadobio ustrijelnu ranu u predjelu trbušne šupljine opasnu po život, a policija je za osumnjičenim raspisala tjeralicu.

Pročitajte više