ZAGREB: PREMIJERA "CHICAGA" 29. I 30. TRAVNJA

Zagrebačka premijera i hrvatska praizvedba mjuzikla "Chicago" Freda Ebba, Boba Fossea i Johna Kandera bit će 29. i 30. travnja u kazalištu Komedija, najavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Ističući kako je riječ o zahtjevnom i teškom mjuziklu, ravnatelj Komedije Niko Pavlović je rekao kako je podjela uloga rezulatat opsežne audicije na koju se prijavilo 150 kandidata.

Svaka uloga ima dvije postave, a za razliku od filma, mjuzikl "Chicago" je puno komorniji, ustvrdio je dirigent Dinko Appelt.

Radnja mjuzikla smještena je u Chicago, u burne dvadesete godine. Roxi Hart, koja sanja o uspjehu na čikaškim kazališnim pozornicama, ubija svog ljubavnika. U zatvoru susreće svog idola Velmu Kelly. Niti jedna od njih ne preže ni pred čime kako bi dosegnula svoj trenutak slave.

Ovaj mjuzikl prvi je put izveden na Broadwayu u lipnju 1975. godine i otada se prikazuje po cijelom svijetu. Pjesme "All That Jazz" i "Razzle Dazzle" nadišle su okvire kazališne publike.

U ulozi Roxie pojavljuju se Mila Elegović Balić i Renata Sabljak, dok Welmu glume Bojana Gregurić i Hana Hegedušić. U mjuziklu glume i Jasna Bilušić, Sanja Marin, Dražen Čuček, Igor Mešin, Ljubo Zečević, Dražen Bratulić, Hrvoje Banaj i Dragan Peka.

Režiju mjuzikla "Chicago" potpisuje Dora Ruždjak Podolski, a scenografkinja je Mirjana Zagorec.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više