Zagreb: Prosvjed kršćana protiv homoseksualizma

NASUPROT kazalištu "Gavella", u kojem je večeras otvoren međunarodni multimedijski festival Queer Zagreb, okupila se skupina evanđeoskih kršćana mirno prosvjedujući protiv homoseksualizma.

Šestodnevni međunarodni multimedijski festival u Gavelli, koji se bavi rodno-spolnom tematikom, počeo je večeras predstavom "Muškarci".

"Prosvjedom želimo iskazati neslaganje s festivalom i konferencijom Queer, upozoriti građane na opasnosti od homoseksualizma i promiskuiteta, te pozvati organizatore i sudionike festivala na moralno obraćenje biblijskim načelima, a vlasti u Hrvatskoj i Zagrebu na zaštitu tradicionalnih vrijednosti hrvatskog društva - brak i obitelj", istaknuo je đakon Evanđeoske crkve cjelovitog evanđelja Vatroslav Župančić u govoru preko megafona.

Nekoliko desetaka prosvjednika mirno su stajali nasuprot "Gavelli" i dočekivali sudionike festivala, a Župančić ih je na hrvatskom i engleskom jeziku pozivao na pokajanje i obraćenje, ističući da je to prosvjed ljubavi, a ne mržnje jer Bog voli čovjeka, ali mrzi svaki grijeh, pa i homoseksualnost, koju naziva opačinom.

Prosvjed Evanđeoske crkve cjelovitog evanđelja, Kršćanskog centra "Riječ Života" i Evanđeoske crkve "Radosna Vijest" trajao je sat vremena i protekao je bez incidenata.

Pročitajte više