ZAGREB: PRVONAGRAĐENI RADOVI REVIJE HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA DJECE I MLADEŽI 12. LIPNJA U KINU "TUŠKANAC"

U zagrebačkom kinu "Tuškanac" 12. će lipnja biti prikazani prvonagrađeni filmovi na 42. reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece i mladeži, održanoj u Zadru od 3. do 6. lipnja, izvijestio je Hrvatski filmski savez.

Prvonagrađeni dokumentarni film u dječjoj kategoriji je "Kristinina nova adresa" Osnovne škole u Rudešu u Zagrebu, animirani film "Zimski san" čakovečke Škole animiranog filma, u otvorenoj kategoriji prvonagrađen je film "Moj grad" šibenske Filmske grupe Osnovne škole "Jurja Šižgorića", a za TV-reportažu film "Kotlovnica" također osnovne škole u Rudešu. U kategoriji igranog filma nije dodijeljena prva nagrada, a drugu su osvojili "Duhovi iz Australije" osječke Osnovne škole "Mladost".

U kategoriji mladeži prvu nagradu za igrani film dobila je "Epopeja o Bureku" Autorskog studija FFV-a i zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Prvonagrađeni je u kategoriji dokumentarnog filma "Velika obitelj" karlovačkog Kinokluba, videodružine karlovačke Gimnazije, te Dječjeg doma "Vladimira Nazora" u Karlovcu. Film "Hlad i mir" zaprešićkog FKVK-a prvonagrađeni je animirani film, a u otvorenoj kategoriji nagradu je dobio film "Uspavanka (Mantra)" Prve osječke gimnazije. Za TV-reportažu prvu je nagradu dobila "Samo jedna karika u lancu" karlovačkog Kinokluba, Videodružine karlovačke Gimnazije i Ekonomske škole u Karlovcu.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više