Zagreb: Saborski zastupnici s predsjednikom parlamentarne skupštine NATO-a

PREDSTAVNICI klubova zastupnika u Hrvatskom saboru razgovarali su u petak s izaslanstvom Parlamentarne skupštine NATOa predvođenim predsjednikom Douglasom Bereuterom, priopćila je u saborska Služba za odnose s javnošću.

Bereuter je naglasio da je ishod lipanjskog Istanbulskog summita NATO-a pozitivan za Hrvatsku, te da očekuje da će 2006. godine na sljedećem summitu NATO-a Hrvatska biti pozvana na priključenje Savezu.

Istaknuo je da je Hrvatska postigla vidljiv napredak na političkom i vojnom planu i da će biti individualno vrednovana na putu priključenja.

Predstavnici klubova zastupnika, Mario Zubović (HDZ), Srećko Ferenčak (HNS), Nikola Mak (zastupnik predstavnika nacionalnih manjina), Vojislav Stanimirović (SDSS, zastupnik srpske nacionalne manjine), Marin Jurjević (SDP), Dorotea Pešić-Bukovac (IDS), Ruža Tomašić (HSP) i Josip Sudec (HSU) poduprli su nastojanja Hrvatske za što skorije priključenje Sjeveroatlanskom savezu, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

U izaslanstvu Parlamentarne skupštine NATO-a bili su, uz Bereutera, i Simon Lunn, glavni tajnik Parlamentarne skupštine i pukovnik Tom Shubert, Bereuterov vojni savjetnik.

(Hina) xpp/xbcav ydv

Pročitajte više