Zagreb: Srednjoškolac u torbi nosio ručnu bombu

U TORBI 18-godišnjeg učenika zagrebačke srednje škole Ruđer Bošković jučer je pronađena ručna bomba za koju se naknadno utvrdilo da je školska i da nije bilo opasnosti za učenike, no policija će 18-godišnjaka prekršajno prijaviti zbog uznemiravanja javnosti.

Zagrebačka policija izvijestila je da je jučer oko 14,30 sati dojavljeno da je u srednju školu Ruđera Bošković jedan učenik donio ručnu bombu. Prije toga je 47-godišnja profesorica na mobitel primila poruku o bombi u torbi tog učenika. Profesorica je otišla do njega i upitala ga što je u torbi, na što je on odgovorio da ima bombu koju je potom izvadio i predao profesorici. Radi sigurnosti srednjoškolaca bomba je odložena u ormar radionice domara koji je do dolaska policije bio zaključan.

Djelatnik Protueksplozijskog odjela zagrebačke policije utvrdio je da je riječ o bezopasnoj školskoj-inertnoj ručnoj bombi M-75 u kojoj nije bilo eksploziva i detonatora.

Policija nije otkrila identitet 18-godišnjeg učenika koji živi u đačkom domu, a stalno mu je prebivalište izvan Zagreba.

Učenik je policiji rekao da je bombu nabavio od njemu nepoznatog učenika iz đačkog doma i to radi osobne zaštite, no policija nije izvijestila je li učeniku netko prijetio.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da se traga za nepoznatim učenikom od kojega je 18-godišnjak nabavio bombu.

Pročitajte više