zagreb: treći tjedan talijanskog jezika u svijetu

U Zagrebu, Zadru i Splitu održat će se od 20. do 25. listopada Treći tjedan talijanskog jezika u svijetu, koji organizira Talijanski institut za kulturu u Hrvatskoj.

U Zagrebu Tjedan počinje izložbom bakroreza i bakropisa "Ljudi s mora" Dine Facchinettija te predavanjem Edde Serra o poeziji Biagija Marina.

U srijedu, 22. listopada, Žarko Muljačić održat će u Talijanskom institutu predavanje "Alberto Fortis i Hrvati".

"Prozni izričaj Umbetrta Eca i drugih suvremenih pisaca" naslov je seminara koji će se 23. listopada održati na zagrebačkome Filozofskom fakultetu. Istoga dana održat će se i okrugli stol "Pisanje i govor u suvremenome talijanskom jeziku".

Susret s stranim lektorima talijanskog jezika u Hrvatskoj i najboljim studentima pod nazivom "Dan lektora" najavljen je za 24. listopada.

U Splitu će se tijekom tog tjedna prikazati ciklus talijanskih filmova, predstaviti knjiga Miroslava Rožmana i Ljerke Šimunković "Carski mjernik i leksikograf Antonio Putti", te održati predavanja i okrugli stol.

Elvio Guagnini sa Sveučilišta u Trstu održat će na zadarskome Filozofskom fakultetu predavanje "Srce stvari - Saba u književnosti XX. stoljeća".

Pročitajte više