Zagreb: Tuđman i Tomac osnovali zajednički klub

HRVATSKI istinski preporod (HIP) Miroslava Tuđmana i Hrvatski socijaldemokrati (HSD) Zdravka Tomca odlučili su osnovati zajednički Klub gradskih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, objavili su danas čelnici tih stranaka.

Predsjednik novoosnovanog Kluba HIP-a i HSD-a Zdravko Tomac rekao je da će najprije izraditi politički program i platformu djelovanja te tada razgovarati s drugim strankama o mogućem priključenju.

Iako neslužbeno, i HIP i HSD pregovaraju s drugim strankama, s imenima stranaka nećemo u javnost kako se ne bismo opekli kao sa Žagarovim Hrvatskim narodnjacima, s kojima smo se dogovorili o suradnji, a onda su oni "iskočili", rekao je Tomac na konferenciji za novinare.

Obrana nacionalnih interesa, davanje dostojanstva parlamentu, "politika čistih ruku" ili antikorupcijska politika te zaštita rada i radnika u sukobu rada i kapitala glavni su ciljevi novoosnovanog Kluba HIP-HSD, rekao je Tomac. Kazao je da je u Hrvatskoj politička scena bipolarna, dva bloka koja se neće razlikovati, te da Klub HIP-HSD smatra da se politika mora zasnivati na definiranju ciljeva i uklanjanju zapreka da se ti ciljevi ostvare.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman rekao je kako Hrvatska već sada, kada želi u EU, mora znati kako će Europa izgledati za 20 godina - hoće li ona biti federalna ili konfederalna, hoće li biti unitarna ili Europa nacija.

Pročitajte više