Zagreb: U kuću ubačen ´molotovljev koktel´

U kuću 33godišnje Zagrepčanke nepoznata osoba ubacila je rano jutros improviziranu eksplozivnu napravu, tzv. ´molotovljev koktel´, no u požaru koji je potom izbio nije bilo ozlijeđenih, izvijestila je policija.

U kući u Pasančevoj ulici u vrijeme izazivanja požara, oko 4,30 sati, spavala je vlasnica, njezin četiri godine mlađi zaručnik te njezino dvoje djece, staro šest i devet godina. Policiji za sada nisu poznati motivi, kao ni mogući počinitelj ovog nedjela.

Nepoznati počinitelj prvo je komadom asfalta razbio prozor u prizemlju obiteljske kuće i potom kroz nastali otvor ubacio bocu u kojoj je bila lako zapaljiva tekućina, vjerojatno petrolej, začepljena zapaljenim komadom tkanine.

U nastalom požaru, koji su ubrzo ugasili vlasnica kuće i zaručnik, izgorjela je zavjesa i prozor kroz koji je ´naprava´ bila ubačena.

U drugom požaru koji je jutros oko 8,45 sati izbio u stanu u stanu u Selčinskoj ulici u Sesvetama teže je ozlijeđena 57-godišnja žena, izvijestila je policija.

Zbog opeklina i problema s disanjem ozlijeđena je žena smještena u bolnicu ´Dubrava´, a policija navodi da je prema prvim informacijama požar izazvala svijeća, koja je gorila u stanu.

Pročitajte više