Zagreb: Uhićen trojac zbog napada na tamnoputog mladića

ZAGREBAČKA policija uhitila je trojicu mladića koje sumnjiči da su prošle subote na Jelačićevu trgu pretukli i opljačkali tamnoputog 22-godišnjaka koji ih je opisao kao pripadnike rasističke skupine skinheads, iako se nije jedan od njih tijekom policijske obrade takvim nije želio deklarirati.

Policija je danas izvijestila kako je obradom utvrđeno da je prošle subote oko ponoći 22-godišnji hrvatski državljanin na središnjem zagrebačkom trgu čekao tramvaj kada su mu prišla četvorica ili petorica mladića i zaprijetila mu da im preda novac ili će ga istući.

Nakon što im je rekao da nema novca jedan od mladića udario ga je šakom u glavu te je pao na pod, nakon čega su ga ostali izudarali nogama i rukama.

Oštećeni se od zadobivenih udaraca onesvijestio, a probudio se u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica gdje su ga dovezle nepoznate osobe.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da je lakše ozlijeđen, a u bolnici je primijetio da mu nedostaje mobitel i sto kuna te je naknadno, nakon dva dana, događaj prijavio policiji, opisavši napadače kao pripadnike skinheadsa - obrijanih glava i odjevenih u odjeću maslinaste boje.

U dogovoru s policajcima na pozivni broj svoga mobitela poslao je SMS poruku u kojoj je kradljivcima ponuđeno 200 kuna za otkup mobitela te je dogovoreno mjesto sastanka u Tkalčićevoj ulici.

Pozivu se odazvao jedan od osumnjičenih, 21-godišnji mladić, kojega je policija, nakon što je kod njega pronašla ukradenu SIM karticu, i uhitila.

Tijekom kriminalističke orbade policija je uhitila još dvojicu mladića (20 i 18 godina) koje je identificirala kao napadače.

Prije dva dana 21-godišnji i 20-godišnji mladić privedeni su istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, dok je nad 18-godišnjakom obrada još u tijeku.

Ni jedan od njih nije se deklarirao kao pripadnik skinheadsa, iako, tvrde u policiji, izgledom i načinom odjevanja podsjećaju na tu skupinu.

Sva trojica od ranije su poznata policiji koja nastavlja kriminalističku obradu radi uhićenja ostalih sudionika napada.

(Hina) xtr yln

Pročitajte više