Zagreb: Za rad zimske službe dosad potrošeno 23 milijuna kuna

OD PREDVIĐENIH 40 milijuna kuna za rad zimske službe u Zagrebu, prema prvim procjenama dosad je utrošeno 23 milijuna kuna na rad četiri glavna nositelja poslova čišćenja snijega: ´Zagrebačke ceste´, ´Čistoću´, ´Zrinjevac´ i ´Zagrebparking´.

Tzv. velika zimska služba je očistila oko 1400 kilometara prometnica prvog i drugog prioriteta i dodatnih 300-tinjak kilometara trećeg prioriteta, dok je ´nepokriveno´ ostalo oko 300 kilometara prometnica koje nisu od bitnog prometnog značaja, rekao je Milan Vojvodić, član stožera Zimske službe iz ´Zagrebačkih cesta´.

Dodao je da su takve ceste, koje nemaju pristup prema bolnici ili školi, kao i one koje su preuske za velika vozila i snjegoodbacivače, ostavljene na brigu mjesnoj samoupravi i njihovim kooperantima.

Grad Zagreb je po gradskim četvrtima osigurao i šezdesetak kontejnera soli koji su razmješteni u svakoj gradskoj četvrti kako bi se građani sami mogli poslužiti za raščišćavanje snijega pred svojim kućnim ulazima.

Prema izvješću o odgrtanju snijega po gradskim četvrtima dostavljenom Zagrebačkim cestama 12 od 17 gradskih četvrti za čišćenje snijega zatražilo je više od pola milijuna kuna.

Vojvodić napominje da je svaka gradska četvrt trebala očistiti u prosjeku od 10 do 20 kilometara cesta.

Pročitajte više