Zagrebačka policija o napadu na Srbina Svetozara Đorđevića

ZAGREBAČKA policija izvijestila je danas o napadu na Svetozara Đorđevića, 75-godišnjeg umirovljenika, koji se pretučen 6. siječnja oko 20 sati ispred svoje zgrade nakon što se vraćao s proslave pravoslavnog Badnjaka.

Policija je priopćila samo inicijale pretučenog muškarca, a nije potvrdila ni informaciju koju prenose neke današnje dnevne novine da se S.Đ. vraćao iz crkve s proslave Badnjaka. Zagrebačka Policijska uprava danas je priopćila da je o tom događaju doznala jučer u 16,45 sati od novinara i počela je provoditi istragu.

Operativni analitičar Policijske uprave Davor Tor izjavio je za Hinu da Đorđević nije obavijestio policiju, a to nije učinila ni Klinička bolnica "Merkur" jer su ga liječnici primili s informacijom da se u šest sati ujutro srušio u stanu. Policijska obrada traje, a zagrebačka policija prikuplja informacije i radi na tom slučaju u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku, rečeno je danas novinarima.

Svetozar Đorđević vraćao se kući 6. siječnja oko 20 sati. Ispred zgrade u kojoj stanuje, u Gruškoj 12 na Savici, s leđa ga je, priopćila je policija, napala nepoznata osoba ili više njih. Đorđević je osjetio udarac tvrdim predmetom u desno rame, pao je, a zatim je osjetio više udaraca nogama po tijelu i nakon toga izgubio je svijest. Kad je došao k svijesti, Đorđević je otišao u stan i nije nazvao ni Hitnu pomoć ni policiju. Tijekom noći mu je pozlilo i ponovno je izgubio svijest, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Vozilom Hitne pomoći prevezen je u KBC "Merkur", gdje je i sada, a još nije okvalificirana težina njegovih ozljeda. Liječnici ga promatraju, a zasad se zna da ima nekoliko hematoma po glavi i tijelu.

Mediji danas prenose da su Svetozara Đorđevića pretukla dvojica muškaraca, koji su ga napali i dva puta u prosincu. On sumnja na dvojicu susjeda, umirovljenog branitelja i umirovljenog policajca.

Đorđević je tu dvojicu susjeda prijavio policiji, a policija će o svemu obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo, izjavio je danas Hini operativni analitičar zagrebačke Policijske uprave Davor Tor.

Pročitajte više