Zagrebačka policija traži očevice prometne nesreće

ZAGREBAČKA policija objavila je danas da traži očevice prometne nesreće u kojoj su se na raskrižju Ulice SR Njemačke i Vatikanske ulice u Zagrebu sudarili osobni automobil marke Mercedes i dostavno vozilo Opel Vivaro. Sudar se, prema navodima policije, dogodio prošloga petka u 13.30 sati nakon što je jedno od spomenutih vozila u raskršće ušlo ne poštujući crveno svjetlo na semaforu, a policija tek mora utvrditi tko je skrivio nezgodu.

U nesreći su lakše ozlijeđeni 48-godišnji vozač Mercedesa i 52-godišnji putnik u istom vozilu, dok je 30-godišnji vozač dostavnog vozila prošao bez ozljeda.

U siječnju jedna poginula osoba više nego prošle godine

Policija je danas također objavila da je u siječnju ove godine u Zagrebu i okolici u prometnim nesrećama smrtno stradalo pet osoba, što je više od broja poginulih u siječnju proše godine, kada su na cestama u gradu i okolici život izgubile četiri osobe.

PU Zagrebačka najavaila je da će i narednih mjeseci, u skladu sa zakonskim propisima,  posebno strogo kažnjavati najteže prometne prekršaje, poput vožnje pod utjecajem alkohola iznad 1,5 promila, odbijanja alkotesta, prekoračenja brzine u naselju za više od 50 kilometara na sat, te upravljanje vozilom prije položenog vozačkog ispita, za koje je propisana novčana kazna od 5.000 pa do 15.000 kuna, uz tri negativna prekršajna boda.

Vozači koji su uporni u ponavljanju najtežih prometnih prekršaja bit će uhićeni i privedeni nadležnom sudu.

Samo prošle godine uhićeno je 2.088 takvih vozača  recidivista, od kojih dvije trećine zbog vožnje u pijano stanju alkohola, a trećini njih sud je umjesto novčane kazne izrekao kaznu zatvora.

Pročitajte više