Zagrebačka premijera filma "Ta divna splitska noć"

ZAGREBAČKA premijera filma "Ta divna splitska noć" redatelja i scenariste Arsena Antona Ostojića održana je večeras pred mnogobrojnom publikom u filmskom centru Cine Star.

Film, u produkciji Alka filma iz Zagreba, prvi je Ostojićev igrani film i na ovogodišnjem pulskom festivalu osvojio je nekoliko nagrada, među kojima zlatne Arene za montažu i kameru.

Film je krajem kolovoza postigao velik uspjeh na sarajevskom Filmskom festivalu - specijalnu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, a glumica Marija Škaričić za ulogu u filmu proglašena je najboljom glumicom.

Nakon zagrebačke premijere redatelj Ostojić izjavio je da je publika u filmu prepoznala poseban duh Splita, dodavši kako mu je, kao i cijeloj filmskoj ekipi, cilj bio napraviti autentičan film koji će moći korenspondirati sa splitskom publikom. Izrazio je nadu da će film, koji upravo kreće u distribuciju, pomoći u borbi protiv ovisnosti mladih Splita i ostalih naših gradova.

Ostojić je najavio da će film početkom studenoga biti prikazan u Ljubljani, te da su dobili još neke ponude iz inozemstva.

Zagrebačka publika je nakon premijere pljeskom pozdravila filmsku ekipu, glumce Marinka Prgu, Mladena Vulića, Mariju Škaričić, Nives Ivanković, Daru Vukić i druge protagoniste.

Snimatelj filma je Mirko Pivčević, glazbu je skladao Mate Matišić, a producent filma je Jozo Patljak. Snimanje filma potpomoglo je i Ministarstvo kulture.

Pročitajte više