"Zagrebačke ceste" obavještavat će i o pojačanom održavanju prometnica

"ZAGREBALČKE CESTE", gradska tvrtka zadužena za planiranje kapitalnih investicija i pojačano održavanje gradskih prometnica, ubuduće će izvještavati o svim radovima kako bi građani mogli pravodobno znati za moguće prekide u prometu, rekla je danas zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

Podsjetila je da je do sada bila praksa da se unaprijed izvješćuje samo o kapitalnim investicijama, ali ne i o pojačanom održavanju, a upravo u tu kategoriju ulazi obnova križanja Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik.

Na upit zašto je izabran baš protekli vikend za radove na tom vitalnom križanju kada se velik broj Zagrpčana vraćao s godišnjih odmora, direktor "Zagrebačkih cesta" Milan Vojvodić napomenuo je da su o tome odlučili još lani jer je početkom kolovoza turistička špica, a sredinom mjeseca blagdan Velike Gospe. "Da to nismo učinili sada, raskrižje vjerojatno ne bi mogli više ni obnoviti", dodao je, a gradonačelnica je primijetila da je s takvom poslovnom odlukom Grad trebao biti upoznat.

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka s koordinatorima građevinskih projekata o radovima na prometnicama tijekom ljeta u Zagrebu, Vlasta Pavić je izvijestila da je pri uređenju Voćarske ulice utvrđeno da su u komunalnu infrastrukturu potrebna veća ulaganja od planiranih, pa su se radovi morali produljiti. I HT je "probio" rokove za postavljenje svojih instalacija, no do 10. rujna svi će radovi tu biti gotovi, navela je.

Gradonačelnica je istaknula da će na vrijeme, do 15. rujna, biti dovršeno uređenje Ulice Republike Austrije i Klaićeve ulice. Stanovnicima Jagićeve ulice, koji su tražili da i nadalje mogu parkirati automobile između drvoreda, poručila je da će to biti moguće nakon uređenja parkirnih mjesta i zaštite stabala posebnim kazetama. Dodala je da se u idućih mjesec dana u blizini, između Talovčeve i Hanuševe, planira urediti novo parkiralište za stotinjak vozila.

Pročitajte više