Zagrebački genijalci: Loše isplanirali pljačku pa završili u rukama policije

TROJICA genijalaca, dva Hrvata i jedan državljanin BiH, isplanirali su razbojstvo, ali je plan bio toliko loš da su još pri pokušaju odlaska u pljačku završili u rukama policije.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, 26-godišnji Karlo A., 24-godišnji Ivica Ž. i 30-godišnji Emir Đ. su se u srijedu, 29. listopada, oko 22 sata, našli u podstanarskom stanu prvoosumnjičenog Ivice Ž., kako bi skovali plan pljačke.

Sat vremena kasnije, oko 23.05 sati, trojac je prilikom redovne kontrole prometa, na Podsusedskoj aleji u Zagrebu, zaustavila prometna policija. Nesuđeni pljačkaši su se nalazili u automobilu Ford Sierra, zagrebačkih oznaka, kojeg je Ivica Ž. "posudio" od oca te mu je stavio lažne pločice.

Kad su policajci shvatili da su pločice lažne, trojac su priveli na kriminalističku obradu, tijekom koje je utvrđeno kako su dogovorili razbojstvo. Prilikom pretrage automobila, policija je pronašla plinski pištolj sa streljivom, metalne palice i najlonske rukavice.

Nakon dovršene kriminalističke obrade trojac je, uz kaznenu prijavu, odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više