Zagrebački holding nema čime pokriti dug od 1,2 milijarde kuna

UPRAVA Zagrebačkog holdinga u sljedeća tri mjeseca mora pronaći 1,2 milijarde kuna kojima bi pokrila započete projekte i time održala likvidnost tvrtke, piše u internom financijskom izvještaju Uprave Holdinga sastavljenog u rujnu ove godine.

Holding tih 1,2 milijarde kuna duguje dobavljačima, a brojka postaje još impresivnija uzmemo li u obzir da je Holdingova dobit prošle godine iznosila nešto više od 100 milijuna kuna.

U izvještaju piše kako se sredstva namjeravaju prikupiti prodajom Zagrepčanke za 300 milijuna kuna i gradskih stanova u naselju Sopnica Jelkovac za 800 milijuna.

Propali planovi podmirenja dugova


Međutim, kako piše portal Zagrebancija.com, tvrtka IGH je odustala od kupnje Zagrepčanke, ostavivši tako Holding bez 300 milijuna kuna na koje je računao. Holding je prodaju Zagrepčanke već prikazao u knjigama te na njih platio 50 milijuna kuna poreza.

Što se tiče stanova u naselju Sopnica Jelkovac, Holding od rujna dosad tamo nije prodao ni jedan od šestotinjak stanova. Dok član Skupštine tvrtke Milan Bandić obilazi Hrvatsku u sklopu svoje predsjedničke kampanje, pitanje podmirenja Holdingovog duga od 1,2 milijarde kuna duga ostaje visjeti u zraku.

Pročitajte više