Zagrebački kafići zbog slijepaca zatvaraju ljetne terase

ZAGREBAČKA udruga slijepih osoba ostvarila je "veliku pobjedu" nad ugostiteljima u metropoli. Zbog pritužbi slijepih osoba, komunalni redari zatvaraju ugostiteljima ljetne terase u centru grada iako za njih imaju valjane dozvole!

Slijepci su se, naime, žalili kako im je kretanje kroz centar grada zbog brojnih terasa znatno otežano. Njihovi prigovori su uvaženi i komunalno redarstvo već je interveniralo u 53 slučaja uklanjanja terasa. Ugostitelji su, razumije se, ogorčeni ovakvom odlukom.

"Nalazimo se u pješačkoj zoni i poštujemo odredbu o 3,5 metara širine za prolazak pješaka. Vatrogasci i hitne službe nesmetano mogu proći pokraj lokala, što znači da je i invalidima omogućeno nesmetano kretanje. Ovdje je očito riječ o nekompetentnom vodstvu komunalnog redarstva i paušalnim odredbama koje ne vode računa o posebnostima svakog lokala", rekao je za Jutarnji list Albert Papo, vlasnik kultnog lokala Bulldog na zagrebačkoj špici.

"Kakva smo mi to država u kojoj se važeća rješenja preko noći poništavaju?! Nisu nam ponudili nikakvu alternativu", žali se Sabahudin Bubrić, čija je supruga vlasnica kafića Teo u Gundulićevoj ulici i ima dozvolu za terasu do 31. listopada. Najviše se žale ugostitelji koji u svojim lokalima nemaju prostore za pušenje pa su se oslanjali upravo na terase kako bi privukli pušačku klijentelu.

Pročitajte više