"Zagrebački šerif" zaprijetio djelatniku Muzeja Grada Zagreba

MILAN BANDIĆ, novi zagrebački gradonačelnik, još jednom je dokazao kako sam sebe smatra "gazdom u gradu". Tako je na obilasku Oltara domovine na Medvednici otkazom zaprijetio djelatniku Muzeja Grada Zagreba.

Kako piše Novi list, Bandić se pri obilasku devastiranog Oltara domovine, čiju je obnovu na sebe preuzeo Muzej Grada Zagreba, okomio na prisutnog djelatnika Muzeja Borisa Mašića. Prvo je od Mašića "na licu mjesta" zahtijevao da mu iznese točne rokove svršetka radova na obnovi zapadnih i sjevernih zidina.

Kad mu je Mašić odgovorio da bi radovi trebali biti dovršeni do listopada, te dodao da će tempo radova ovisiti o atmosferskim prilikama i vjetru, Bandić je "pukao".

"Ako vi niste u stanju tokom ljeta dovršiti obnovu, nećete raditi ovaj posao! Baš me briga za vjetar!" - zaurlao je Bandić, vidno šokiravši dotičnog Mašića, kao i ravnatelja Muzeja Vinka Ivića.

No, "zagrebački šerif" nije stao na prijetnjama otkazom, nego je od Muzeja ultimativno zatražio da za sedam dana organizira press konferenciju na kojoj će biti objavljen kompletan plan obnove Oltara domovine.

Pročitajte više