Zagrebački vatrogasci su zbog jake kiše jučer imali stotine intervencija

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ZAGREBAČKI vatrogasci jučer su imali pune ruke posla zbog obilne kiše koja je u Zagrebu padala od popodneva. Intervencija je bilo toliko da ih nisu ni brojali, a procjenjuju da ih je na stotine.

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je sinoć Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep.

Problema je bilo u svim dijelovima grada.

Svako dobrovoljno vatrogasno društvo imalo je po nekoliko intervencija

Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57, i svaki DVD je imao po nekoliko intervencija.

Iz ZET-a su izvijestili kako je jaka kiša, praćena grmljavinom, usporavala javni promet te se vozilo sporije i s dodatnim oprezom na širem gradskom području. Neke autobusne linije bile su u prekidu, a neki tramvaji vozili su skraćenim rutama.

Iz HAK-a su vozače pozvali na strpljenje jer je u Zagrebu bio otežan promet na pojedinim cestama, osobito u blizini podvožnjaka.

Zbog obilnih padalina otežana je bila odvodnja iz podvožnjaka u Škorpikovoj pa je policija iz sigurnosnih razloga obustavila promet. Voda na kolniku otežavala je promet i u podvožnjacima Selske ceste.

Pročitajte više