Zagrebačko poglavarstvo prihvatilo izvješće o reviziji gradskog proračuna za 2002.

ZAGREBAČKO gradsko poglavarstvo prihvatilo je danas Izvješće o reviziji gradskog Proračuna, zaključke studije o delikvenciji mladih u Zagrebu, zaključak o sklapanju ugovora o koncesiji za dimnjačarske poslove i druge odluke.

Prema izvješću Državnog ureda za reviziju u provedbi gradskog proračuna za 2002. nisu utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti, izvijestio je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić. Proračunski prihodi planirani u iznosu od 4,25 milijardi kuna ostvareni sa 1,5 posto više, a rashodi za 0,7 posto manje od plana.

U izvješću je upozoreno na problem nenaplaćenih potraživanja, a zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić predložio je donošenje operativnih planova za njihovu naplatu.

Gradonačelnica Vlasta Pavić izvijestila je da su zaključeni ugovori o kupnji stanova iz programa POS ukupne vrijednosti od oko 110 milijuna kuna i da je u prošlogodišnjem proračunu za tu namjenu ostalo neutrošeno nešto više od 105 milijuna kuna.

Obrazlažući podatke iz studije o delikvenciji mladih u Zagrebu koju je izradio Savez defektologa Hrvatske koordinator istraživanja dr. Mladen Singer istaknuo je kako je "situacija daleko povoljnija nego što to proizlazi iz prikaza na raznim skupovima i u medijima.

Ukupan broj svih osumnjičenih mladih (od 12 do 21 godine) u Zagrebu od 97. do 2001. pokazuje stanovitu uzlaznu tendenciju, da bi 2002. u promatranim dobnim skupinama mladih došlo do pada broja osumnjičenih osoba, rekao je Singer.

Ocijenio je da je uočeni uzlazni trend osumnjičenih mladih osoba posljedica, prije svega, velikog porasta broja mladih osumnjičenika za kaznena djela posjedovanja manjih količina droge, a u manjoj mjeri zbog imovinskih kaznenih djela.

Poglavarstvo je prihvatilo zaključak o sklapanju ugovora o koncesiji za obavljanje dimnjačarske službe sa 18 koncesionara na 35 dimnjačarskih područja.

Prihvatilo je i pokroviteljstvo nad 22. zagrebačkim ljetnim večerima. Podržalo je i odluku o stipendijama grada za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu, za što je potrebno osigurati dodatnih 540 tisuća kuna.

Pročitajte više