Zagrebačko poglavarstvo prihvatilo program mjera unaprjeđenje stanja u prostoru

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo prihvatilo je na današnjoj sjednici izmjene i dopune Programa mjera za unaprjeđenje stanja u prostoru Grada kojim se predlaže izrada detaljnih planova uređenja za neke njegove dijelove, a bit će upućene skupštini na razmatranje i usvajanje.

Tim je programom obuhvaćeno, među ostalim, područje Savske i Ulice grada Vukovara, te područje omeđeno Lučićevom, Humboldtovom i Ulicom grada Vukovara. Njime će se omogućiti stručno vrednovanje prostora u kojima su prema pokrenutim postupcima evidentirani zahtjevi za izvođenje građevina viših od devet etaža (objekti poznatiji pod nazivom Mamićevi blizanci u Vukovarskoj i Horvatinčićev poslovni toranj u Savskoj). Javnosti će se osigurati sudjelovanje kroz javnu raspravu, pa će se utvrditi parametri po kojima se na tom području mogu dovršavati postupci za utvrđivanje mogućnosti gradnje pojedinih građevina, rečeno je sjednici Poglavarstva.

Izmjenama Programa kojim se predlaže izrada detaljnih planova uređenja na lokacijama bivše vojarne Špansko i Sopnica - Jelkovec (gradska četvrt Sesvete)u suglasju Grada i prihvaćenim Vladinim programom poticane stanogradnje omogućit će se najbrži i najracionalniji postupak dovršenja prostornog planiranja područja potrebnog kako bi se što prije moglo pristupiti izgradnji nedostajućih stanova.

Urbanističkim planom uređenja Karažnik, odnosno razgraničenjem namjene prostora za sport i rekreaciju, omogućit će se definiranje nove prometne mreže u prostoru između bivše tvornice cementa nastavno na postojeću mrežu naselja Gajnice čime se omogućuje cjelovito nedostajuće rješenje na tom neizgrađenom prostoru.

Poglavarstvo je podržalo zaključak da Grad Zagreb bude suorganizator Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu u slalomu za žene u siječnju i veljači 2005. te će tijekom iduće godine dana ispuniti tražene uvjete koje moraju imati sportski objekti za tu namjenu.

Poglavarstvo je dalo suglasnost na izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju trgovačkog centra Interspar na potezu produžene Branimirove i Koledinečke. Suglasnost je data i za rekonstrukciju i prenamjenu ulične i dvorišne građevine na križanju ulice Kneza Branimira i Erdodyeve ulice, a u posjedu je Grada.

Članovi Poglavarstva prihvatili su pokroviteljstvo nad kampanjom ureda UNICEF-a za Hrvatsku pod nazivom "Za sigurno i poticajno okruženje u školama - kampanja protiv nasilja među djecom" koja će se od rujna do studenoga 2003. i tijekom 2004. održati u Hrvatskoj.

Na sjednici Poglavarstva bio je nazočan i dogradonačelnik Milan Bandić, prvi put nakon nedavnog povratka na posao s kojeg je izbivao zbog oporavka od posljedica blažeg moždanog udara.

Pročitajte više