Zagrepčanin djevojku zaključao u stan i prijetio joj smrću

POLICIJSKI službenici II. PP proveli su kriminalističku obradu nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i kazneno djelo prijetnje na štetu 23-godišnje hrvatske državljanke, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Prema policijskom izvješću, 34-godišnjak je u nedjelju oko 23.30 sati u stanu u Ulici H. Dunanta, nakon kraće prepirke tijekom koje je 23-godišnjakinja htjela prekinuti njihovu vezu i napustiti zajednički stan, zaključao ulazna vrata ne dozvoljavajući joj odlazak.

Potom je jučer oko 3 sata krenuo na posao, a djevojku zaključao u stan i sa sobom ponio telefon i mobitel kako bi je spriječio da pozove pomoć. Po povratku s posla u 8.30 sati i dalje joj nije dozvoljavao odlazak, iako ga je više puta zamolila da je pusti, navodi policija.

U stanu ju je držao protivno njenoj volji do 11 sati. Također joj je više puta zaprijetio da ne smije govoriti o događaju te da se mora vratiti ili će ubiti nju ili njenu obitelj.

Policija je 34-godišnjaka privela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.

Pročitajte više