Zaharova: Putin nije rekao ono što Biden tvrdi, pogrešno ga je citirao

Foto: EPA

GLASNOGOVORNICA ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova je opisala govor Joea Bidena u UN-u kao nepristojan te je optužila američkog predsjednika da je pogrešno citirao Putina.

"Što se tiče govora predsjednika Sjedinjenih Država, smatram da je potpuno nepristojno kako je počeo taj govor. Nepristojno ne zato što nemaju pravo govoriti ili nemaju pravo dirati druge zemlje. Nego nepristojno jer je tvrdio da citira predsjednika Rusije. Mi smo, kao i uvijek, počeli dvaput provjeravati Bidenove riječi. Biden je to sigurno rekao, ali predsjednik Rusije nije rekao ono što je Biden prenio", rekla je Zaharova, prenosi ruska novinska agencija RIA.

Dodala je da je Putin rekao potpuno suprotno od onoga što su prenijeli Biden i američki mediji. "To je njihova propaganda", rekla je.

Što je rekao Biden?

Joe Biden optužio je Rusiju da invazijom na Ukrajinu krši temeljna načela članstva u UN-u i da "neodgovorno" prijeti nuklearnim oružjem.

Govoreći na Općoj skupštini UN-a u New Yorku, Biden se obrušio na ruskog predsjednika Vladimira Putina jer je pokrenuo rat bez ikakva razloga.

“Stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a napala je svoga susjeda, pokušala izbrisati jednu suverenu zemlju s karte svijeta. Rusija je sramotno prekršila temeljna načela povelje UN-a", rekao je Biden.

"U nuklearnom ratu nema pobjednika i takav se rat nikada ne smije voditi", istaknuo je Biden. 

Američki predsjednik je dodao da nitko nije prijetio Rusiji, iako ona tvrdi suprotno, i da je jedino Rusija željela sukob. Obećao je da će SAD ostati uz Ukrajinu.

Bijela kuća je također objavila dodatnih 2.9 milijardi dolara za globalnu opskrbu hranom, povrh ranije obećanih 6.9 milijardi.

Pročitajte više