Zahtjev za istragom protiv ubojice članova obitelji Anđelić

HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI županijski tužitelj u Mostaru Mirsad Resulović je podnio zahtjev za provođenjem sudske istrage protiv Muamera Topalovića, osumnjičenog za ubojstvo troje članova hrvatske obitelji Anđelić na Badnjak u mjestu Kostajnici kod Konjica, potvrđeno je u utorak u tužiteljstvu.

Topalović je nakon uhićenja priznao da je počinio ubojstvo iz ideološkovjerskih pobuda a i brojni drugi dokazi potvrđuju da je on ubojica.

Očekuje se da će istražni postupak protiv Topalovića, člana dviju radikalnih organizacija, Jemietu el Furkan i Aktivne islamske omladine, kratko potrajati jer su poznate gotovo sve okolnosti ubojstva. Nakon završetka sudske istrage Topalovićev spis će biti dostavljen tužiteljstvu koje će onda odlučiti o podizanju optužnice.

Hercegovačko-neretvanski i Federalni MUP na području Konjica nastavljaju istragu protiv organizacija za koje se sumnja da bi mogle imati veze sa slučajem trostrukog ubojstva u Konjicu. Do sada je uhićena jedna osoba bošnjačke nacionalnosti jer je u njezinoj kući u Konjicu pronađena znatna količina oružja.

Pročitajte više