Zaklao susjedu zbog puteljka, doma mu našli bacač raketa. Podignuta je optužnica

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, jučer na Županijskom sudu u Rijeci podignulo optužnicu protiv Džemala Merdanovića.

72-godišnji Merdanović osumnjičen je da je 31. srpnja prošle godine nožem ubio svoju susjedu, 55-godišnju Milku Grivičić, na prilaznom putu ispred svoje i kuće žrtve na Gornjem Zametu.

Ubio susjedu zbog puteljka

Optužnicom se Merdanovića tereti da je na prilaznom putu koji uz njegovo dvorište vodi do susjedne kuće, a oko kojeg se sudski sporio sa susjedom, pričekao kćer svoje susjede s kojom je vodio spor oko puteljka te joj nožem zadao više ubodnih i reznih rana po glavi i tijelu.

Džemal Merdanović joj je, prema optužnici, nanio teške i po život opasne ozljede od kojih je ona preminula na mjestu događaja. 

Podsjetimo, on se sumnjiči da je u 13.10 sati na prilaznom putu vlastitoj i susjednoj kući u Ulici stari put nožem zadao više ubodnih i reznih rana Milki Grivičić, od kojih je ona odmah umrla. Merdanović je svojatao taj put i zabranjivao susjedima, obitelji Milke Grivičić, da se koriste njime, iako im je to bio jedini pristup kući.

Kod kuće mu nađen ručni bacač raketa

Kod Merdanovića su, kako se pisalo, tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeni ručna bomba, pedesetak komada vojnog streljiva i ručni bacač raketa.

DORH je, osim protiv Merdanovića, podignuo optužnicu i protiv njegove supruge, i to zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, odnosno prikrivanja dokaza. 

DORH podignuo optužnice i protiv supruge ubojice, skrivala je dokaze

Merdanovićevu suprugu terete da je istog dana prije početka pretrage njihove kuće i drugih prostorija isključila i sakrila uređaj za videosnimanje povezan s nadzornim kamerama u dvorištu s namjerom da se snimke ne mogu koristiti kao dokaz u kaznenom postupku. To je napravila, stoji u optužnici, znajući da bi kamere mogle zabilježiti i samu radnju počinjenja kaznenog djela koje je počinio njen suprug. 

U optužnici je i prijedlog da se Merdanoviću produlji istražni zatvor koji je određen početkom istrage zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Pročitajte više