Zamjenica izvršne direktorice UNICEF-a Karin Sham Poo i Kosor o dječjim pravima i zaštiti obitelji

ZAMJENICA izvršne direktorice UNICEF-a Karin Sham Poo pozdravila je osnutak Ureda pučke pravobraniteljice u Hrvatskoj u četvrtak u Zagrebu tijekom razgovora s potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor.

Uvođenje institucije pučkog pravobranitelja za djecu izniman je napredak u ostvarivanju dječjih prava, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću nakon sastanka održanog u Banskim dvorima.

S obzirom na poduzete aktivnosti glede zaštite prava djece Hrvatska svoja iskustva može podijeliti sa zemljama Europske unije, kazala je Sham Poo.

U priopćenju se dodaje da su Kosor i Sham Poo razgovarale o problemu droge sve prisutnije među djecom te o zaštiti od obiteljskog nasilja, a ministrica Kosor je zahvalila na izvrsnoj suradnji s UNICEF-om i na svemu što je UNICEF učinio u teškim godinama Domovinskog rata.

Hrvatska prvi put ima ministarstvo obitelji što omogućuje učinkovitiju skrb o djeci, kazala je Kosor istaknuvši vladino stajalište da primjerena skrb za djecu i mladež mora biti među prioritetnim aktivnostima. Stoga je pokrenuta i akcija protiv nasilja u obitelji, osobito imajući u vidu zaštitu žena i djece.

Rješavanje problema suzbijanja zlouporabe droga mora ostati među najvažnijim ciljevima kako UNICEF-a tako i hrvatske Vlade, suglasile su se sugovornice.

Kosor je upoznala zamjenicu izvršne direktorice Sham Poo s mjerama koje hrvatska Vlada poduzima u rješavanju problema zabrinjavajuće demografske slike Hrvatske, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više