Zamjerke HSS-a na račun vlade Račan nazvao "brzopletim reakcijama"

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan za današnjeg boravka u Slavoniji najnovije zamjerke iz HSS-a u kojima mu se zamjera centralizacija promicanja Vladine politike, nazvao je "brzopletim reakcijama".

"Kao što vidite to je još jedan primjer da nije lako voditi Vladu, ali ja se neću pokolebati", rekao je Račan dodajući kako mandat Vlade na čijem je čelu prate "teškoće brzopletih reakcija".

"Sugerirao bih mojoj stranci da ne reagira na sličan način. Postoji Vlada i neka članovi Vlade, ako nečim nisu zadovoljni, na samoj Vladi otvore raspravu", poručio je. Dodao je kako se "morala napraviti intervencija na Vladi kako bi se zaustavio loš razvoj događaja s Vladom".

Račan se osvrnuo i na izjavu slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka da su "Hrvati sami krivi što je došlo do problema sa štednjom Ljubljanske banke jer su 1992. godine blokirali zagrebačku Filijalu Ljubljanske banke". Račan je ocijenio kako ne bi bilo dobro da dođe do ponovnog zahlađenja ili sukoba između Hrvatske i Slovenije.

"Ne slažem se s Drnovšekom. To može biti samo jedan aspekt na koji oni imaju pravo kao svoje mišljenje, ali ni približno ne može biti odgovor na dug Ljubljanske banke prema hrvatskim štedišama", ocijenio je Račan.

Premijer Račan danas je u Vukovarsko-srijemskoj županiji obišao poljoprivredne površine stradale u suši, a u Vinkovcima je održana sjednica Kriznog stožera Vlade na čijem je on čelu.

Pročitajte više